انجام فعالیت های ورزشی همچون پیلاتس، با تاثیر بر روح و جسم افراد می تواند نوعی روش برای رفع مشکلات جسمانی و روانی افراد باشد. اما این سوال برای افراد پیش می آید که پیلاتس چیست؟ ورزش پیلاتس برای چه کسانی مناسب است؟ با ما در ادامه این مطلب از مجله سلامتی و زیبایی هرموکا همراه باشید تا به طور دقیق این ورزش موثر بر همه ابعاد بدنی را به طور دقیق معرفی نماییم.
بیشتر بخوانید: ورزش پیلاتس چیست؟
پیلاتس چیست؟
می دانیم که سلامت روح و جسم در یکدیگر تنیده اند؛ سلامت روح با آرامش ذهنی و سلامت جسمی با بدنی سالم تعریف می شود. جوزف پیلاتس برای اولین بار نوعی ورزش را ابداع کرد که توانایی بهبود وضعیت جسمانی و روحی افراد را به همراه دارد. پیلاتس با ایجاد انعطاف پذیری بدن، کشش و تایید ذهن را به همراه دارد. پیلاتس مانند سایر رشته های ورزشی بسیار سنگین نبوده و همچون یوگا با تسلط کامل با ذهن بر بهبود وضعیت جسمانی تاثیر مثبت دارد. اما باید بدانید این ورزش به منظور افزایش وزن یا کاهش وزن موثر نبوده و تنها به منظور عضله سازی یا ورزش لاغری شکم شناخته می شود.
اما ورزش پیلاتس برای چه کسانی مناسب است؟ با ما در ادامه این مطلب همراه باشید تا انواع کاربرد این ورزش مفید را بررسی کنید.
بیشتر بخوانید: دویدن در آب + فواید و تاثیرات آن بر بدن + نحوه انجام
ورزش پیلاتس برای چه افرادی مناسب است؟
ورزش پیلاتس به طور کلی برای همه افراد مناسب است. چرا که این ورزش از سطح مبتدی تا بسیار حرفه ای و چالش برانگیز طبقه بندی می شود. همچنین پیلاتس برای افرادی که مدت زیادی است که ورزش نکرده اند بسیار مناسب بوده و می توان از آن برای ایجاد یک شرایط جسمانی ایده آل استفاده نمود.
بیشتر بخوانید: دانستنی های ورزش و تناسب اندام
پیلاتس برای زنان باردار
پیلاتس از آنجایی که یک ورزش موثر برای روح و جسم به شمر می رود، انجام آن نیز برای زنان باردار بسیار مناسب و مفید است. بنابراین پیلاتس یک ورزش ایمن برای زنان باردار بوده و با تاثیر بر وضعیت جسمانی می تواند زایمان یا دوران بارداری بسیار آسوده و راحتی برای فرد به همراه خواهد داشت.
بیشتر بخوانید: آیا رقصیدن برای دیسک کمر ضرر دارد؟
پیلاتس برای سالمندان با جوانان است؟
در یک کلام پیلاتس برای همه افراد در همه سنین مناسب است. فرقی ندارد که شما یک جوان ۲۰ ساله باشید که برای تقویت عضله و تناسب اندام پیلاتس انجام می دهید یا یک فرد ۶۰ ساله که برای بهبود وضعیت و شرایط جسمانی مناسب و برقراری تعادل روح و جسم این ورزش را انجام دهید.
آیا پیلاتس برای آسیب های خاص مناسب است؟
برخی افراد به دلیل دارا بودن شرایط جسمی بسیار خاص دارای محدودیت های جسمی زیادی می باشند که از آنها را از انجام دهی ورزش منع خواهند کرد. بنابراین پیلاتس می تواند یک ورزش بسیار کمک کننده و توانبخش جهت رفع و کاهش آسیب های جسمانی به شمار رود. البته باید این نکته را به خاطر داشته باشید افراد مبتلا به آسیب های جسمانی خاص می بایست تحت بررسی و تجویز پزشک متخصص انجام شود.
بیشتر بخوانید: آیا ورزش پیلاتس برای دیسک کمر ضرر دارد؟
پیلاتس چگونه و در چه زمانهایی باید انجام شود؟
انجام ورزش و داشتن روتین ورزشی برای هر فرد متفاوت است. انجام ورزش پیلاتس برای افراد معمولا بین ۲ تا ۳ بار در هفته بوده و مقدار کمتر از آن به عنوان یک روتین خاص به شمار نمی رود. ایجاد وقفه میان جلسه های ورزشی، رژیم غذایی نامناسب، خواب نامناسب و ناکافی می تواند از تاثیرات مثبتی که پیلاتس بر بدن دارد جلوگیری کند. بنابراین اگر قصد انجام پیلاتس به صورت مداوم و تخصصی را دارید همه فاکتور های ذکر شده را در نظر داشته باشید.
بیشتر بخوانید: لوازم و وسایل مورد نیاز پیلاتس؛ برای پیلاتس چی بپوشیم؟
فواید پیلاتس برای بدن خانم ها و آقایان
فواید ورزش پیلاتس برای خانم ها شامل موارد زیر است:
- بهبود حالت ایستایی بدن: از جمله بهبود شرایط جسمانی مانند پرهیز از قوز کردن
- بهبود قدرت بدنی: بهبود و تقویت عضلات جسمانی مانند عضلات زیر شکمی
- رفع و کاهش درد دیسک کمر: با منقبض شدن کمر، درد عضلانی و دیسک کمر بهبود می یابد
- عضله سازی: عضله سازی شکمی و فیتنس شدن
- افزایش انرژی: با افزایش انرژی روانی و جسمانی نتایج مثبت به همراه دارد
- رفع استرس: با ایجاد آرامش کمک زیادی به سلامت روانی، رفع استرس و اضطراب می کند
- کیفیت زندگی: بهبود کیفیت خواب و فعالیت های روزانه با روتین پیلاتس
- انعطاف: با ایجاد انعطاف پذیری برای بدن؛ کمک به فعالیت های روزانه می کند
- سلامت عمومی: ایجاد تعادل میان روان و جسم تاثیر بسیار مثبتی بر سلامت عمومی افراد و تقویت سیستم ایمنی به همراه خواهد داشت
بیشتر بخوانید: رازهای تناسب اندام در سنین بالا: راهکارهای عملی برای حفظ سلامتی