مشکلات زناشویی رایج زیادی در زندگی متاهلی وجود داشته که بسیاری از آنها را می توان با استفاده از روش ها و تکنیک های مختلف از بین برد، برطرف کرد یا حل کرد.
در ادامه به رایج ترین مسائل زناشویی که زوج های متاهل با آن روبرو هستند نگاهی بیندازید و یاد بگیرید که چگونه مشکلات ازدواج را قبل از اینکه آسیب های جبران ناپذیری به رابطه شما وارد کند حل کنید.
در این مقاله از سایت هرموکا تصمیم داریم که تمامی این موارد و رایج ترین مشکلات زناشویی را بررسی کنیم پس در ادامه با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید: نشانه های رابطه عاطفی سالم که باید بدانید {بررسی اصول و قواعد}
مشکلات زناشویی چیست؟
مشکلات زناشویی به انگلیسی Marriage Problems یا اصطلاحا ” اختلاف های زن و شوهری ” شامل مسائلی است که بین زوجین در رابطه، ارتباط و تعاملاتشان به وجود میآید. این مشکلات میتواند شامل عدم توافق در مسائل مالی، اختلاف در نگرشها و اعتقادات، عدم رضایت جنسی، سوء تفاهم و کمبود ارتباط و احساس نزدیکی باشد.
مشکلات زناشویی در بارداری
متاسفانه بسیاری از والدین کاهش ارتباطات و گفتگوی صمیمانه (بین آنها به عنوان یک زوج) را در طول دوره بارداری کاهش میدهند. گاهی اوقات ممکن است حمایت و پاسخ عاطفی کمتری از طرف طرف مقابل احساس کنند. ارتباط خوب پایه و اساس یک رابطه زن و شوهر سالم در نظر گرفته می شود.
این مورد بسیار رایج است که زوج ها در دوران بارداری هرازگاهی با هم مشاجره کنند. درک این نکته مهم است که در دوران بارداری دلایل قابل درک برای مشکلات گاه به گاه و دلایل خوبی برای احساس صمیمیت، توجه بیشتر به یک خانم باردار و عشق بیشتر وجود دارد.
بیشتر بخوانید: نشانه های رابطه سمی و ناسالم و روشهای بیرون آمدن از آن
مشکلات زناشویی در دوران عقد
مشکلات زناشویی در دوران عقد ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- عدم تفاهم: یکی از مشکلات اصلی در دوران عقد، عدم تفاهم بین زوجین است. این میتواند به دلیل تفاوت در نگرشها، اعتقادات، فرهنگ و مسائل دیگر باشد.
- مشکلات مالی: مشکلات مالی نیز میتواند یک عامل مهم در بروز مشکلات زناشویی باشد. همچنین میتواند به دلیل عدم توافق در برنامهریزی بودجه، هزینههای بالای زندگی و مسائل دیگر باشد.
- مشکلات جنسی: مشکلات جنسی نیز ممکن است در دوران عقد بروز کنند. این میتواند به دلیل ناتوانی جنسی، عدم تفاهم در خصوص نیازهای جنسی و مسائل دیگر باشد.
- مشکلات خانوادگی: مشکلات خانوادگی نیز ممکن است در دوران عقد بروز کنند. این میتواند به دلیل تداخل در روابط خانوادگی، تضاد در اعتقادات و مسائل دیگر باشد.
مشکلات مالی
اختلاف نظر در مورد پول یکی از رایج ترین مشکلات ازدواج زوجین است. تقریباً یک سوم از بزرگسالانی که برای زندگی خود شریک دارند، پول را منبع درگیری در روابط خود بیان می کنند.
موارد زیر ممکن است منجر به مشکلات مالی در دوران ازدواج شود:
- اختلاف نظر بر سر تصمیمات مالی (مانند سرمایه گذاری، مخارج خانوار و غیره).
- داشتن باورهای متفاوت در مورد پول (مقدار خرج کردن در مقابل پس انداز).
- زمانی که قبل از ازدواج درباره مسائل مالی صحبت نکرده اند.
- یک نفر از زوجین درآمد بیشتری دارد.
- یک نفر از زوجین پول بیشتری خرج می کند و به فکر پس انداز نیست.
- زمانی که آقایان به اشتباه تصور می کنند که نباید کنترل مخارج خود را با همسرشان در میان بگذارند.
هنگامی که یکی از شرکا به شدت در مورد پول استرس دارد، ممکن است کمتر صبور و بیشتر عصبانی باشد. آنها ممکن است بدون اینکه متوجه شوند با طرف مقابل در مورد چیزهای نامرتبط دعوا کنند.
راه حل اختلافات مالی
سعی کنید با شریک زندگی خود گفتگوی صادقانه داشته باشید. به طور مثال:
- بیان کنید که هر یک از انتظارات شما در مورد هزینه و پس انداز هر ماه چیست؟ به یاد داشته باشید، این کار برای رسیدن به یک نقطه مشترک (در حد توان مالی شما) مناسب است به طوری که هر دوی شما احساس راحتی کنید، اما محدود نیست.
- سعی کنید کار را تقسیم کنید. شاید یکی از شرکا روی مخارج خانواده و دیگری روی پس انداز پول یک ماه تمرکز کند و ماه بعد، شما این روند را تغییر دهید.
- حتی می توانید با داشتن یک “تاریخ پرداخت یا ذخیره پول” ماهانه که در آن صورت حساب ها را پرداخت می کنید و بودجه را تنظیم می کنید، این چالش را برای خود و همسرتان جذاب تر کنید. به یاد داشته باشید که برای بیرون رفتن ها و گشت و تفریح های منظم با یکدیگر نیز بودجه بندی کنید. این امر می تواند به سبک تر و کم استرس شدن گفتگوهای مالی پیرامون پول کمک کند.
اختلاف بر سر بچه ها و تربیت آنها
بچه دار شدن می تواند تجربه فوق العاده ای باشد که احساس خوشبختی و هدفمندی به همراه دارد.
برخی از مشکلات ازدواج که ممکن است پس از بچه دار شدن ایجاد شود عبارتند از:
- زوج ها زمان کمتری (و انرژی کمتری) برای صرف کردن با یکدیگر دارند
- هر یک از والدین زمان کمتری برای کاهش استرس یا مراقبت از خود دارند
- فشار مالی در نتیجه حمایت از کودک
- اگر یکی از والدین احساس کند که بیشتر “کار” را انجام می دهند، ممکن است از همسر خود رنجیده شوند.
- عدم حمایت خانواده همسر و دوستان
راه حل مشکل
اگرچه ممکن است سازگاری به زمان نیاز داشته باشد، به خصوص برای والدینی که برای اولین بار تجربه بچه دار شدن را دارند. می توانید در این موارد از خانواده یا دوستان خود که تجربه بیشتری دارند کمک بگیرید، یا اگر از نظر مالی توانایی دارید، یک پرستار بچه می تواند گزینه خوبی برای نگهداری و تربیت کودک باشد.
حتی اگر فقط برای چند ساعت باشد، سعی کنید که از نقش همسری خود غافل نشده و حتما مدتی را با همسر خود بگذرانید که به رابطه شما لطمه وارد نشود.
در حالی که بسیاری از والدین شادی فرزند خود را نسبت به خودشان در اولویت قرار می دهند، مهم است که به خاطر داشته باشید که شادی بین والدین در خانه نقش مهمی در رشد شخصیت، هوش، خلاقیت و سلامت عاطفی کودک شما دارد.
به عبارت دیگر، والدین شادتر اغلب برابر با فرزندان شادتر هستند.
واگذاری وظایف خانه نیز مهم است. شما و همسرتان میتوانید برنامهای داشته باشید که در آن هر دوی شما وظایف مراقبت از کودک را بر عهده بگیرید، به طوری که همه این مسئولیت ها فقط بر عهده مادر یا پدر خانواده نباشد.
رعایت حریم خصوصی و احترام در دوران ازدواج
بسیاری از مردان یا بانوان به اشتباه تصور دارند که ازدواج یعنی مرد و زن در یک بدن! این طرز تفکر باعث شده تا اختلافات بین زن و مرد بیشتر شده و اوج بگیرد. از اول ازدواج هر یک از طرفین باید برای خود حریم شخصی معینی داشته باشد. به طور مثال اگر شما مکالمه ای کاملا خصوصی درباره رازهای زندگی دوست صمیمی خود با هم دارید، تا جایی که به روابط زناشویی شما مربوط نباشد، می تواند به عنوان یک راز بین شما و دوست صمیمیتان باقی بماند و لزومی ندارد که شوهر یا زن خود را در این موضوع دخالت دهید.
روش حل مشکلات و اختلالات زناشویی سر حریم شخصی
جالب است بدانید که یکی از بیشترین اختلافات زن و شوهرها سر این موضوع می باشد. به همسرتان فضای تفکر بدهید. مزیت این کار این بوده که همچنین به شما این فرصت را می دهد که از دید آنها به مسائل نگاه کنید. وقتی به یکدیگر فضا می دهید، بر اساس احساسات عمل نمی کنید، بلکه بر اساس منطق و استدلال عمل می کنید. در نتیجه رابطه بهتری با همسر خود برای حل مسائل خواهی داشت.
مشکلات جنسی زناشویی
صمیمیت فیزیکی و داشتن رابطه جنسی مناسب برای حفظ یک رابطه طولانیمدت ضروری است، اما علت اصلی یکی از رایج ترین مشکلات ازدواج در تمام دوران، مشکلات جنسی است. مشکلات مقاربتی زناشویی ممکن است به دلایل متعددی در یک رابطه رخ دهد و راه را برای به وجود آمدن مشکلات بیشتر در ازدواج هموار کند.
مطالعات نشان میدهد که سازگاری جنسی، همراه با رضایت طرفین، بهعنوان مهمترین عامل در تعیین رضایت از رابطه برای زوجها در سراسر دنیا ذکر شده است.
شایع ترین مشکل جنسی در یک ازدواج از دست دادن میل جنسی است. بسیاری از مردم این تصور را دارند که فقط زنان مشکلات میل جنسی را تجربه می کنند، اما مردان نیز همین موضوع را تجربه می کنند.
در موارد دیگر، مشکلات جنسی می تواند به دلیل ترجیحات مقاربتی همسر باشد. یک نفر در رابطه ممکن است کارهای جنسی متفاوتی را نسبت به همسر دیگر ترجیح دهد و باعث ناراحتی همسر دیگر شود.
راه حل مشکلات جنسی زن و شوهری چیست؟
ارتباط و حفظ ذهن باز، کلیدی برای عبور از هر شکلی از ناسازگاری آمیزشی است. می تواند پیوند فیزیکی و عاطفی حیاتی را برای شکوفایی صمیمیت جنسی دوباره برقرار کند.
تفاوت و اختلاف بر سر ارزش ها و عقاید
مطمئناً در طی ازدواج تفاوت ها و اختلاف نظرهایی وجود خواهد داشت، اما برخی از تفاوت ها مانند ارزش ها و باورهای اصلی بسیار مهم هستند که نمیتوان آنها و صحبت کردن درباره آنها را نادیده گرفت. به طور مثال ممکن است یک خانم و خانواده او عقاید دینی و سنتی تری نسبت به مرد داشته باشد. این موارد باید حتما قبل از ازدواج در حضور خانواده دو طرف مورد صحبت قرار بگیرد.
تفاوت در ارزش ها ممکن است منجر به شکاف عاطفی، در میان سایر مشکلات رایج ازدواج شود.
چنین مشکلات زناشویی در ازدواج های بین فرهنگی بسیار گسترده است. تفاوت های دیگر شامل ارزش های اصلی است.
اینها شامل نحوه تربیت کودکان و چیزهایی است که در دوران کودکی به آنها آموزش داده شده است، مانند تعریف درست و نادرست از یک موضوع که معمولا از دیدگاه زن و مرد متفاوت است.
از آنجایی که همه با سیستم های اعتقادی، اخلاقی و اهداف یکسانی بزرگ نمی شوند، فضای زیادی برای بحث و تضاد در رابطه وجود دارد.
راه حل اختلاف نظر بر سر ارزش ها و عقاید
تنها راه حل تعارضات ناشی از ارزش های مختلف، درک کردن، احترام متقابل گذاشتن، ارتباط درست و سازش است. در مواردی که مصالحه امکان پذیر نیست، بهترین راه حل این است که به یک مشاور خانواده مراجعه کنید، تفاهم داشته باشید و هر دو بپذیرید که در مورد این موارد اختلاف نظر دارید.