اگر به سلامتی خود اهمیت می دهید، احتمالاً هنگام خرید از فروشگاه مواد غذایی از تنوع گزینه ها برای جایگزینی نمک معمولی خانه تان دنبال مناسب ترین گزینه می گردید. انتخاب افراد می تواند از نمک صورتی هیمالیا گرفته تا نمک دریایی متغیر باشد. احتمالاً از خود پرسیده اید که تفاوت واقعی بین آنها چیست و کدام را باید انتخاب کنید؟ به هر حال، در اغلب خانه های ایرانی نمک چاشنی ضروری هر سفره ای است.
البته لازم است بدانید که بدن انسان فقط به مقدار کمی از آن نیاز دارد. ۹۰ درصد مردم در نقاط مختلف دنیا بیش از حد نیاز بدنشان مصرف می کنند. مواد معدنی از جمله: سدیم و کلرید الکترولیت هایی هستند که به روش های اساسی بدن را تقویت می کنند. مصرف نمک به بدن کمک کرده تا وظایف روزانه خود را به درستی انجام دهد،.مانند حفظ تعادل مایعات در سلول ها و بین آنها، و پشتیبانی از عضلات و اعصاب. به وضوح، نمک مهم است. اما بسیاری این سوال را دارند که بهترین روش برای افزودن نمک به رژیم غذایی چیست؟ از طریق نمک صورتی هیمالیا یا نمک دریایی؟
در این مقاله از مجله سلامتی و زیبایی هرموکا، به بحث بین نمک صورتی هیمالیا و نمک دریایی پرداخته و تفاوت های آنها را شامل منبع تولید، محتوای تغذیه ای، تأثیرات بر سلامتی و طعم بررسی می کنیم تا بتوانید تصمیم بگیرید که کدام نوع نمک طبیعی برای نیازهای شما مناسب تر است.
بیشتر بخوانید: انواع نمک خوراکی برای آشپزی
نمک صورتی یا نمک هیمالیا چیست؟
نمک هیمالیا در واقع نوعی منحصر به فرد از سنگ نمک است. که به دلیل رنگ صورتی متمایز خود که به طور طبیعی وجود دارد، معروف شده است. این نمک اصالتا از منطقه پنجاب پاکستان که در پایه رشته کوه هیمالیا قرار دارد استخراج می شود. رنگ صورتی برجسته نمک هیمالیا به دلیل وجود مقادیر کمی اکسید آهن است. که معمولاً به آن زنگ می گویند و ظاهر خوش رنگ و لعابی به آن می بخشد.
بر خلاف نمک معمولی (سفید)، نمک هیمالیا اغلب در کریستال های بزرگتر و درشت تر برای تهیه موجود است. این تفاوت در اندازه نه تنها به جذابیت بصری آن می افزاید، بلکه بر میزان سدیم آن نیز تأثیر می گذارد. از آنجایی که ابعاد کریستال ها بزرگ تر و فشرده تر هستند، یک قاشق چای خوری نمک هیمالیا حاوی سدیم کمتری در مقایسه با همان مقدار نمک سفره ریز آسیاب شده است. این کیفیت آن را به انتخابی محبوب در میان کسانی تبدیل می کند که به دنبال کاهش مصرف سدیم خود هستند و در عین حال از خواص افزایش دهنده طعم نمک لذت می برند.
نمک هیمالیا علاوه بر مصارف آشپزی، اغلب به دلیل فواید سلامتی آن مورد استفاده قرار می گیرد. زیرا به طور گسترده در درمان بیماری هایی که ملزم به نشستن در آبگرم هستند، لامپ های نمک و سایر محصولات به کار برده می شود.
بیشتر بخوانید: شکر نارگیل چیست؟ طرز تهیه
ترکیبات نمک صورتی
هنگام مقایسه نمک صورتی هیمالیا با نمک دریا، مهم است که مشخص شود که آنها کاملاً از یکدیگر متمایز هستند. برای شروع، نمک دریایی صورتی هیمالیا دارای مواد معدنی بسیار کمیاب، به ویژه اکسید آهن است. که رنگ صورتی قابل توجه آن را به آن می بخشد. و به طور کلی، محتوای معدنی نمک صورتی هیمالیا دارای سطوح بالاتری از کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، پتاسیم، آلومینیوم، باریم، سیلیکون و گوگرد در مقایسه با نمک معمولی معمولی است.
در مقایسه، نمک دریا اغلب حاوی منیزیم، پتاسیم و کلسیم است. اما ترکیب معدنی آن بسته به محلی که از آن برداشت می شود، متفاوت است. توجه به این نکته از اهمیت بسیاری برخوردار است. که برخی از نمک های دریایی و نمک های کریستالی صورتی در مقایسه با نمک معمولی، سدیم کمتری در هر قاشق چای خوری دارند، احتمالاً به این دلیل که دانه های ساختار بلوری بزرگ ترشان اندازه بزرگتری دارند. بنابراین، ساختار کریستالی آنها فضای بیشتری را در یک قاشق غذاخوری اشغال می کند.
خواص نمک صورتی در طب سنتی
فواید نمک هیمالیا و نمک دریا برای سلامتی چیست؟ نمک صورتی حاوی مقادیر بیشتری از مواد معدنی در مقایسه با نمک دریا و نمک معمولی است. با این حال، این مواد معدنی اضافی در مقادیر بسیار کمی وجود دارند که محققان به طور کلی تفاوت را ناچیز می دانند. در اصل، عملکرد اولیه نمک در همه انواع ثابت می ماند: تامین الکترولیت های ضروری بدن که برای عملکرد درست از نظر طب سنتی ضروری است.
هر دو سدیم و کلرید، اجزای کلیدی نمک، نقش مهمی در حفظ سلامت کلی ایفا می کنند. صرف نظر از اینکه از نمک صورتی یا نمک دریا به دست می آیند. سدیم به تنظیم تعادل مایعات در بدن کمک می کند و از سیگنال دهی مناسب عصبی و عملکرد ماهیچه ها پشتیبانی می کند. از سوی دیگر، کلرید برای حفظ فشار خون، حجم خون و تعادل کلی مایعات حیاتی است.
بیشتر بخوانید: دانه بوبا (تاپیوکا) چیست؟
در کنار این خواص فوق العاده، مصرف بیش از حد سدیم یک نگرانی رایج است. زیرا با فشار خون بالا و سایر مشکلات سلامتی مرتبط است. برخی افراد به نمک حساسیت بیشتری دارند و برای حفظ سلامتی خود به مقادیر کمتری نیاز دارند. بنابراین، مصرف نمک در حد اعتدال ضروری است. گنجاندن مقادیر کم در رژیم غذایی یا حتی حل کردن آن در آب برای هیدراتاسیون می تواند به طور موثری از تعادل الکترولیت ها حمایت کرده و به سلامت کلی کمک کند.
نحوه فرآوری نمک هیمالیا چگونه است؟
وقتی صحبت به به فرآوری میرسد، نمک صورتی هیمالیا و نمک سفید دریا اصلا قابل مقایسه با یکدیگر نیستند. نمک صورتی حداقل فرآوری مکانیزه با استفاده از ماشین آلات صنعتی می شود. به این دلیل که معمولاً با دست استخراج شده و شامل تجزیه سنگ های بزرگ به ذرات ریزتر است. به عنوان یک سنگ نمک، در مقایسه با نمک دریا یا نمک خوراکی، تحت پردازش کمتری قرار می گیرد.
از طرف دیگر نمک دریا از طریق تبخیر آب دریا ایجاد می شود. ماهیت این فرآیند می تواند میکروپلاستیک ها و فلزات سنگین را وارد نمک کند. فیلتر کردن میکروپلاستیک ها در حال حاضر انجام نشده است و نمونه های مختلف نمک دریا حاوی این آلاینده ها هستند. در حالی که اثرات طولانی مدت تجمع میکروپلاستیک در بدن انسان به طور کامل شناخته نشده است، قرار گرفتن در معرض آن ممکن است منجر به سمیت ذرات و استرس اکسیداتیو شود و به طور بالقوه باعث افزایش التهاب در بدن شود.
بیشتر بخوانید: گارسینیا کامبوجیا چیست و چه خواصی دارد؟
طعم نمک صورتی چه مزه ای است؟
برخی از نمونه های نمک دریایی طعم های منحصر به فردی دارند (مانند طعم های سبز، گیاهی، دودی یا خاکی) در حالی که نمک صورتی معمولاً به دلیل سطح اکسید آهن آن طعم ملایمی شیرین دارد. با این حال، هر دو نوع نمک طبیعی طعم نمکی مناسبی دارند و می توانند به جای یکدیگر در پخت و پز یا سرو غذاهای مختلف استفاده شوند.
به نقل از moonjuice.com:
Both salts have similar salty tastes with minor flavor differences and slightly lower sodium levels compared to table salt.
هر دو نمک طعم شوری مشابهی با تفاوت طعمی جزئی و سطح سدیم کمی کمتر در مقایسه با نمک خوراکی دارند.
بیشتر بخوانید: فواید غذاهای بدون قند و نشاسته
نمک صورتی بهتر است یا سفید؟
هنگام تصمیم گیری برای استفاده از نمک، نیازهای خاص، محتوای مواد معدنی ضروری و اهداف سلامتی خود را در نظر بگیرید. نمک صورتی و نمک دریا هر دو طعم شور دارند (با تفاوت های جزئی در طعم اصلی). همچنین هر دو میزان سدیم کمی کمتر از نمک معمولی دارند (اگرچه محققان خاطرنشان می کنند که این تفاوت از نظر بالینی قابل توجه نیست). با توجه به اینکه نمک دریا میتواند حاوی میکروپلاستیکها و فلزات سنگین باشد که می توانند التهاب را در بدن افزایش دهند، فرآورده های نمک هیمالیا ممکن است یک انتخاب سالم برای رفع نیازهای غذایی شما باشد.
بیشتر بخوانید: موچی چیست و چگونه تهیه میشود؟