امروزه لیزر موهای زائد روشی است برای از بین بردن هر قسمت از موهای زائد بدن و صورت. مراجعین ممکن است برای از بین بردن این موهای زائد در زیر بغل، کل بدن یا ناحیه بیکینی و قسمت های دیگر باشند. لازم است بدانید که این روش به هیچ عنوان دائمی نیست، اما نتایج آن بیشتر از بند انداختن، استفاده از تیغ یا اپیلاسیون باقی می مانند. اکثر مراجعین برای لیزر حدودا به شش جلسه ماهانه نیاز دارند تا نتیجه مناسبی بگیرند که این بازه زمانی نسبت به نوع دستگاه لیزر و بدن فرد مشخص می شود. لیزر موهای زائد معمولاً بی خطر است، اما عوارض لیزر موهای زائد بدن و صورت می تواند شامل سوختگی، اسکار یا تغییر رنگ دائمی پوست و… باشند که در ادامه به صورت کامل آنها را بررسی خواهیم کرد.
بیشتر بخوانید: لیزر CO2 چیست؟ عوارض و روش انجام
خطرات و عوارض وحشتناک لیزر موهای زائد چیست؟
عوارض جانبی احتمالی لیزر موهای زائد عبارتند از:
- ایجاد تاول.
- سوختگی و تیرگی پوست
- شیوع تبخال (به خصوص در قسمت های تناسلی که با نام تبخال تناسلی شناخته می شود).
- هیپرپیگمانتاسیون، نواحی از پوست که تیره تر از پوست اطراف هستند.
- هیپرپیگمانتاسیون، مناطقی از پوست که روشن تر از پوست اطراف هستند.
- ابتلا به عفونت پوستی یا تناسلی.
- جای زخم یا اسکار.
پس از لیزر موهای زائد ممکن است چند عارضه جانبی متفاوت ظاهر شود. بیشتر عوارض جانبی جزئی و موقتی هستند. هر کسی که عوارض جانبی پایداری را تجربه می کند باید با متخصص پوست خود مشورت کند.
قرمزی و تحریک پوست
می توان گفت که لیزر موهای زائد به فولیکول های موهای زائدی که آن را مورد هدف قرار داده، آسیب می رساند. بدن به این اشعه لیزر واکنش نشان داده و بسیاری از افراد ممکن است بعد از انجام آن قرمزی و سوزش را در نواحی برخورد با اشعه تجربه کنند. همچنین سطح پوست ممکن است گزگز کرده یا حساس شود و حتی ممکن است کمی هم تورم به وجود بیاید.
علائم دردناک و اذیت کننده معمولا کوتاه مدت هستند. ناحیه آسیب دیده ممکن است شبیه پوستی باشد که به تازگی اپیلاسیون شده یا کنده شده باشد. برخی از متخصصان پوست ممکن است از یک بی حس کننده موضعی برای کاهش میزان واکنش پوست فرد به این فرآیند استفاده می کنند.
پس از واکنش اولیه، معمولاً ظرف چند ساعت پس از درمان، تحریک باید کاهش یابد. تورم و قرمزی ممکن است به کمپرس یخ یا حمام خنک پاسخ خوبی بدهد.
پوسته پوسته شدن
برخی از متقاضیان ممکن است با پوسته پوسته شدن در ناحیه آسیب دیده روبرو شوند که غیر طبیعی هم نیست. این عارضه معمولاً یک مشکل جزئی است که افراد را ناراحت میکند.
پوسته پوسته شدن گاهی اوقات ممکن است باعث ایجاد دلمه یا زخم شود. با مراقبت از ناحیه تحت درمان پس از لیزر، مانند استفاده از مرطوب کننده، فرد ممکن است از بروز هرگونه مشکل پایدار در این درمان جلوگیری کند.
تغییرات در رنگ پوست و ایجاد لکه های پوستی
لکه های پوستی عموما به دلیل حرارت زیاد دستگاه، ماهر نبودن اپراتور و سوزاندن ناحیه ایجاد میشود. برخی از افراد ممکن است متوجه تغییرات رنگ جزئی در ناحیه تحت درمان پوست شوند. ممکن است پس از لیزر موهای زائد کمی تیره تر یا روشن تر شود.
افرادی که پوست روشنتری دارند، احتمالاً تغییرات رنگدانهای تیرهتری را تجربه میکنند. افرادی که دارای رنگ پوست تیره تر هستند ممکن است بیشتر در معرض تغییرات رنگدانه های روشن تر باشند. این تغییرات به مرور زمان محو می شوند و پوست به حالت عادی باز می گردد. ولی گاهی اوقات هم ممکن است لکه ها درمان نشده باقی بمانند.
لیزر موهای زائد چیست؟
Laser hair removal is a procedure to remove unwanted hair on your body. It’s noninvasive, which means it doesn’t require any cuts in your skin.
لیزر موهای زائد روشی برای از بین بردن موهای زائد بدن و صورت شما برای مدتی طولانی می باشد. این روش غیر تهاجمی در نظر گرفته شده است.
https://my.clevelandclinic.org/
به این معنی که نیازی به بریدگی یا هرگونه عمل تهاجمی در پوست شما ندارد. افراد ممکن است این درمان را در هر قسمتی از بدن خود توسط اپراتور متخصص لیزر دریافت کنند، اما رایج ترین مناطق عبارتند از:
- صورت.
- زیر بغل.
- ناحیه بیکینی یا هر ناحیه ای که موهای ناحیه تناسلی رشد می کند.
- پشت بدن شامل کمر، باسن و….
- پاها
بیشتر بخوانید: جوانسازی واژن با لیزر چیست؟ روش انجام + مزایا و عوارض
لیزر چگونه موهای زائد را از بین می برد؟
لیزر برای برداشتن موهای زائد از ریشه در داخل پوست استفاده می شود. در این روش، یک دستگاه لیزر موهای زائد با قدرت بالا از طریق یک نور قوی و تمرکز شده روی پوست به صورت مالشی یا با فاصله کم حرکت داده می شود. نور لیزر به رنگ تیره موها جذب می شود و سپس به داخل پوست نفوذ می کند. با این کار، ریشه های موها تخریب شده و از بین می روند.
بیشتر بخوانید: لیزر خال صورت؛ مراقبت ها، دوره نقاهت و عوارض
به عبارت دیگر، لیزر باعث از بین رفتن بلاغ های مویی می شود. اشعه لیزر برای برداشتن موهای زائد از سطح پوست بسیار مؤثر است و به دلیل تمرکز بالای نور، تنها موهایی که دارای پیگمانت هستند (موهای تیره) را از بین می برد. لذا، لیزر برای برداشتن موهای روشن (بلوند، سفید و خاکستری) کارآمد نیست. همچنین، لیزر به صورتی کامل موهای زائد را از بین نمی برد و تعداد جلوگیری از رشد مجدد آنها ممکن است نیاز به چندین جلسه درمان داشته باشد.
لیزر برای چه کسانی بهتر جواب میدهد؟
کاندیدای مناسب برای لیزر برداشتن موهای زائد، افرادی هستند که موهایشان دارای پیگمانت هستند (موهای تیره با ریشه ضخیم) و می خواهند این موها را از بین ببرند. همچنین، این روش برای افرادی که دارای پوست حساس هستند، پیشنهاد نمی شود. قبل از استفاده از لیزر برای برداشتن موهای زائد، بهتر است با پزشک متخصص پوست مشورت کنید.
چه کسانی نباید انجام دهند؟
افرادی که دارای پوستی بسیار روشن و موهایی کم پشت با ریشه ضعیف دارند، نباید از این روش استفاده کنند زیرا لیزر اغلب برای پیگمنت موهای تیره پاسخ مثبت میدهد و موهای روشن تر را به خوبی شناسایی نمی کند. همچنین، افرادی که دارای عفونت پوستی، آفتاب سوختگی، یا درمان های دیگری که باعث حساسیت پوست شده اند، نباید از این روش استفاده کنند. زنان باردار نباید از لیزر برای برداشتن موهای زائد استفاده کنند.
همچنین اگر هر کدام از شرایط زیر را دارید، این روش برای شما مناسب نمی باشد:
- داروهای خاصی مانند درمان آکنه مصرف می کنید.
- تبخال تناسلی (HSV-2) دارید یا مستعد ابتلا به تبخال هستید.
- اسکارهای کلوئیدی (اسکار برجسته) داشته باشید.
- سرطان پوست دارید یا قبلا داشته اید.
آیا لیزر موهای زائد دائمی است؟
خیر لیزر موهای زائد دائمی نیست. این اتفاق بعید است که اشعه لیزر بتواند تمامی موهای بدن را به صورت دائمی از بین ببرد. برخی از موها دوباره رشد میکنند، اما معمولاً روشنتر و نازکتر از قبل هستند.