هرموکا

بیماری گلوکوم چیست؟ صفر تا ۱۰۰ آب سیاه (گلوکوم)

این عارضه یکی از بیماریهای چشم است. درمان بیماریهای چشم روش های مختلفی دارد. بهتر است در ابتدا با معنی لغتی کلمه گلوکوم آشنا شویم.

کلمه “گلوکوم” از دو بخش یونانی تشکیل شده است:

گلوکس (glaukos) به معنی “سبز” یا “آبی-سبز

اوما (oma) به معنی “تومور” یا “تورم

بیماری گلوکوم مادرزادی

به گلوکوم به اصطلاح آب سیاه نیز گفته می شود زیرا این بیماری اگر درمان نشود به تدریج باعث از دست دادن بینایی می شود و گویی که همه چیز به سیاهی فرو می رود و در این مطلب از مجله سلامتی و زیبایی هرموکا به بررسی کامل این روش ها می پردازیم.

و اما چند اصطلاح دیگر مرتبط با بیماری آب سیاه که ممکن است با آنها برخورد کنید آورده شده است:

بیشتر بخوانید: سلامت چشم و روشهای تقویت بینایی چشم ها

گلوکوم یا آب سیاه چیست؟

گلوکوم چیست؟ بنا بر توضیحات بالا الان می دانیم گلوکوم یک بیماری چشمی است که می‌تواند به تدریج به عصب بینایی آسیب برساند و در صورتی که درمان نشود، منجر به نابینایی شود.

به آن آب سیاه نیز گفته می‌شود، گروهی از بیماری‌های چشمی است که به عصب بینایی آسیب می‌رساند. عصب بینایی مسئول انتقال اطلاعات بینایی از چشم به مغز را بر عهده دارد. اگر این عارضه درمان نشود، می‌تواند منجر به از دست دادن دائمی بینایی شود.

به این عارضه قاتل خاموش بینایی لقب داده‌اند زیرا در مراحل اولیه معمولاهیچ علامتی ندارد.

اگر در معرض خطر ابتلا به آب سیاه هستید، مهم است که به طور مرتب معاینات چشم را انجام دهید. چشم پزشک شما می‌تواند فشار چشم شما را اندازه بگیرد و به دنبال علائم آسیب عصب بینایی باشد. معاینات معمولاً هر ۱ تا ۲ سال برای افراد بالای ۴۰ سال انجام می‌شود، اما ممکن است بسته به عوامل خطر شما، بیشتر یا کمتر انجام شود.

بیشتر بخوانید: درمان خستگی چشم ها

خطرات و عوارض گلوکوم

گلوکوم بیماری جدی است، اما با تشخیص و درمان زودهنگام، می‌توانید بینایی خود را حفظ کنید. اگر تجربه هر یک از علائم هشدار دهنده را داشتید، یا اگر در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستید، در اولین فرصت به چشم پزشک مراجعه کنید.

لازم به تکرار مجدد است که بدانیم:

انواع

دو نوع اصلی از بیماری آب سیاه وجود دارند:

بیشتر بخوانید: درمان خستگی چشم ها

چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به آب سیاه هستند؟

برخی از عوامل خطر ابتلا به گلوکوم عبارتند از:

بیشتر بخوانید: پف زیر چشم نشانه چیست و چه علتی دارد؟

علائم گلوکوم چیست؟

گلوکوم در مراحل اولیه اغلب هیچ علامتی ندارد. با پیشرفت بیماری، ممکن است علائم زیر را تجربه کنید:

تشخیص گلوکوم

این عارضه معمولاً با معاینه چشم توسط چشم پزشک تشخیص داده می‌شود.در طول معاینه، چشم پزشک فشار چشم شما را اندازه می‌گیرد و عصب بینایی را معاینه می‌کند.همچنین ممکن است از آزمایش‌هایی برای بررسی میدان بینایی و سلامت عصب بینایی شما استفاده شود.

درمان گلوکوم

هدف از درمان گلوکوم، کاهش فشار چشم و جلوگیری از آسیب بیشتر به عصب بینایی است. درمان این بیماری چشمی معمولاً شامل موارد زیر است:

پیشگیری از گلوکوم

هیچ راهی برای پیشگیری از گلوکوم وجود ندارد، اما معاینات منظم چشم می‌تواند به تشخیص زودهنگام و درمان این بیماری کمک کند. اگر در معرض خطر ابتلا به آب سیاه هستید، باید هر دو سال یکبار یا بیشتر معاینه چشم انجام دهید.

و موضوعاتی که باید به خاطر داشت:

Exit mobile version