Site icon هرموکا

عوارض مکیدن انگشت در کودکان و روش جلوگیری

عکس عوارض مکیدن انگشت در کودکان

مکیدن انگشت معمولاً تا زمانی که دندان‌ های دائمی در کودک وارد نشود، نگران کننده نیست. با این حال، مکیدن طولانی مدت انگشت می‌تواند منجر به موارد زیر شود: الگوی بلع با فشار زبان یا الگوی فشاری زبان برای گفتار، از جمله لب جلویی. وضعیت غیر طبیعی زبان در حال استراحت. عوارض مکیدن انگشت در کودکان به قدری زیاد بوده که در ادامه از مجله سلامتی و زیبایی هرموکا به آن پرداختیم.

مکیدن انگشت یک عادت شایع در بین کودکان است. این عادت ممکن است به صورت مقطعی شروع شده و به مرور زمان به عادتی ناخواسته تبدیل شود. برخی کودکان ممکن است فقط انگشت شست یا تمام آنها را بمکند.

عادت مکیدن انگشت معمولاً در دوران کودکی آغاز شده و تا سن ۵ یا ۶ سالگی ممکن است ادامه پیدا کند. اکثر کودکان به صورت خودبخود این عادت را کنار گذاشته و آن را متوقف می کنند.

بیشتر بخوانید: مضرات ناخن مصنوعی برای کودکان

عوارض مکیدن انگشت در کودکان چیست؟

مکیدن انگشت در کودکان ممکن است به برخی عوارض منتهی شود. در مواردی که مکیدن انگشت به طور مداوم بوده، شدید شده یا بی‌ وقفه ادامه پیدا کند، ممکن است عوارض زیر به وجود آید:

مهم است بدانید که هم کودکانی که مدت کوتاهی انگشتان خود را می مکند، یا مدت طولانی، به این عوارض دچار می شوند. اگر شما نگران عوارض مکیدن انگشت در کودک خود هستید، بهتر است با پزشک یا دندانپزشک کودکان مشورت کنید. آنها میتوانند شما را راهنمایی کنند و در صورت لزوم، به شما درمان‌ های مناسب را تجویز کنند.

بیشتر بخوانید: آروغ زدن نوزادان در خواب نشانه چیست و چه علتی دارد؟

جلوگیری از مکیدن انگشت در کودکان

اما در مواردی که مکیدن انگشت به طور مداوم، شدید و بی‌زوقفه ادامه دارد و بر توانایی کودک در انجام فعالیت‌های روزمره اثر منفی می‌گذارد، ممکن است به درمان نیاز باشد.

برخی از راهکارهایی که درمان‌زگران معمولاً پیشنهاد می‌ دهند عبارتند از:

نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که اجبار کودک به ترک عادت مکیدن انگشت ممکن است به نتایج عکسی منجر شود و استرس و اضطراب را در او بیشتر کنید. بهتر است با پزشک خود در مورد این عادت صحبت کرده و راهنمایی‌ ها و مشاوره‌ های لازم را دریافت کنید.

بیشتر بخوانید: مشاوره کودکان و دلایل اهمیت به آن

علت مکیدن انگشت توسط کودکان چیست؟

برخی از پزشکان می گویند که مکیدن انگشت راهی برای مقابله با تحریک بیش از حد است. صداهای جدید، افراد جدید، مناظر جدید: چیزهای زیادی در زندگی یک نوزاد می گذرد. مکیدن چیزی به کودک خردسال آسایش و امنیت می دهد. همچنین می تواند به تغذیه کنجکاوی آنها کمک کند.

از نظر روانشناسی

مکیدن شست بعد از چهار سالگی می تواند نشانه ای از ناامنی و ناراحتی در کودکان باشد و در بسیاری از مواقع بیشتر از یک عادت بلکه به یک وابستگی تبدیل می شود. مانند هر عادتی، هر چه رفتار طولانی‌ تر تداوم داشته باشد، از بین بردن آن دشوارتر می‌شود. فراتر از وابستگی روانی، اثرات بلندمدت احتمالی دیگری نیز وجود دارد.

Exit mobile version